f
profile affiliates Enquiries refresh follow

disclaimer
about
Izzati // 19 // Polytechnic Balik Pulau // Programming // Penang // Polyglotism // EDM/s fans
Arahan :
bold italic strike underline


Kakao Talk
let's talking



thankgyu
big clap
Template was made by Adam Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby Design byme



Main rollerblade
Monday, 11 April 2016 | 0 comments
Hai semua, in my previous post ada fasal asking and answering questions right? Hahhaa tanya soalan jawab sendiri LOL sukati la :p Tapi ada sambungannya lagi but now lah ok. wait for upcoming post.

Jadi harini we olls pergi Mydin main rollerblade .Tapi sebelum tu aku panggil roller blend. Nak blend apa taktau =.= Tau siapa cipta rollerblade ni? Orang eropah yang berbangsa Itali yang dulu2 tu je nak cakap haha. Harini memang pertama kali main rollerblade memang newbie sangat la tapi selepas tu boleh sikit-sikit. kena datang selalu la kalau nak pro. Pertama sekali, u olls kena berdiri dan tegakkan badan dengan kasut tu sebab nak bagi dia stabil lepastu boleh jalan perlahan-lahan. Yup , memang perlahan , nanti lama2 memang hang akan digelar 'budak pro' macam kawan2 aku yang lain ahaks.

Ada budak umur 13 tahun yang cekap main tak jatuh pun tau. bila tanya , berapa lama berlatih? he said '2 hari ja serious' . uyo cakap sangat lol. And at the mysterious moment, my friend, khairunnisa saved her money in her bag then suddenly it was NONE . her money was missing! well , bukan nak tuduh ke ape but dia syak budak yang 13 tahun tu lah curi sebab depa ja ada dengan kami. LOL but we dont know la who stole it. Makin lama main, makin ramai . Ada 3 orang budak cina main juga, seorang tu tak pandai main lepastu 2 orang lagi ajar dia aww omei sangat tengok depa ahah dan yang lawaknya bila kami 4 orang nak balik depa pun ikut sekali nak balik :D

We back home early today because my friend's money has been stolen. so we can't belanja much. and I brought only RM50 memang tak cukup la kalau hidup zaman Najib ni hikhik. Not me say, they say ok. I also forgot to buy an ice-cream so i bought coolblog only. RM4.40 Blueberry+black pearl+milkshake . Dap.  Cerita fasal coolblog. I 've telephoned the owner of the coolstation. Yup cool station not coolblog. he was the lad, kat depan kedai tu tulis "Jawatan Kosong, 1)fulltime 2)part time dan dia bagi contacts no. " Okay lepastu aku telefon boss lelaki tu , Dia angkat aku tanya dia 'Hello, ni encik syukur ke? " "ya saya kenapa ya?" Oh saya ada pergi cool station dan saya nampak ada jawatan kosong, jadi encik bagi peluang  tak kalau saya kerja situ?" "Oh Oh yang tu, ok adik ada whatsapp?" "takda" "ok sms je abang bagi info berpengalaman ka tak berpengalaman ka, dan alamat" "bila boleh hantar?" " bila2 pun boleh sekarang ok esok pun boleh" . Tapi aku hantar sms kat dia tu keesokkannya because takde credit malam tu kahkahkah. gelak la lol. Then till now im waiting a messages from him like hell. same to other 2 jobs bahulu and baju. Same. tak balas pun. Ko nak bagi kerja ke tak?? jangan buat orang tertunggu2 sekurang-kurangnya  balas la kalau tak nak bagi Haaa maroh maroh :P :P

Because if he gave me a job, I'll treat my customers nicely and very nicely and working hard and tu la kesian akak yang kerja kat cool station tu sorang2 handle. Bagi la kat I sama hahaha. But sadly, I didn't get a job. I so sad uolls. Tak ada rezeki lagi kat aku rasanya. Well Ok. I will show our pics at rollerblade place. 







Pertama kali main, jatuh hahah






Terkabur pulak gambar yang sebelah kanan tu




Ni champion main roller blade bukan reti nak balik hahaha sampai tudung herot petot


Tunggu post yang lain pula sebentar lagi! :) xx
izzati ❤️




FUTURE
PAST