f
profile affiliates Enquiries refresh follow

disclaimer
about
Izzati // 19 // Polytechnic Balik Pulau // Programming // Penang // Polyglotism // EDM/s fans
Arahan :
bold italic strike underline


Kakao Talk
let's talking



thankgyu
big clap
Template was made by Adam Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby Design byme



Pengalaman dapat gaji pertama
Tuesday, 10 May 2016 | 0 comments
Hi semua! hai semua SPM candidates this year! Study a lot okay *tetiba. Harini aku nak cerita pengalaman aku bila dapat gaji pertama kahkah.cliche ja kan? Sukati lah :P Sebelum ni aku ada cerita yang aku cari kerja di cool station tapi tk dapat tu kan? Cuba tengok entry sebelumnya ok. So cari punya cari dalam 3 hari macam tu dan alhamdullilah dapat kerja di pasaraya ekonomi. jual baju2 apa semua lah. Yay rasa seronok gila. Hari pertama masuk rasa macam noob ja , macam mana nak sangkut tudung kat luar, tarik besi sangkut baju dalam kedai ke luar . pertama kali aku dan kawan aku tolak berat sangat hahaha , aku pun kata 'adoiii awat berat sangat nii' . lepastu sangkut tudung pula kat besi atas guna kayu penyangkut tu memang berat kalau tudung orang tua . nak snagkut pun tak larat dan terpeot peot, dah la aku ni kurus kahkah. lol janji i kuat :P ewah. 

Hari ke-2 :
Dah boleh sikit angkat tudung gantung dan tolak besi sangkut baju. Tauke tengok mula2 muka memang serious dan garang tapi itu cuma pandangan luaran ja tapi baik kalau dah kenal. nanti i akan cerita lagi. sabaq sat haha

Hari ke-3
Memang best! semua semua boleh angkat dengan cepat! :D Kalau depan tauke kena buat kerja cepat sikit dan pantas sebab taknak tunjuk yang kita ni lambat buat kerja hehe! Dan satu lagi, kami ni suka layan customers siap melawak lagi sebab taknak la bagi diorang bosan datang kedai kalau tak ada siapa layan kan? Cuba korang masuk kedai tapi tak dilayan, terasa tak? Dan kami tak ikut pelanggan sebab mesti korang rasa rimas kan bila diikut, nak pilih baju pun segan. so kami akan pura2 jalan dan bermanis muka dengan mereka. kalau mereka minta bantuan baru tolong :)

Bermacam-macam gelagat dan karenah customers. Ada si suami rimas sebab duduk dalam kedai tu ikut isteri shopping xD sampai bosan dia kahkah! Tunggu punya tunggu tibalah masa dapat gaji iaitu 5 haribulan. kahkah perlukan kesabaran jugak lah nak tunggu gaji dan alhamdullilah , 2 minggu = RM350. Tauke auntie ni cerewet sikit, kalau rehat lebih memang dipotong jadi kena ikut arahan lah kalau nak banyak :-)) 

Rm100 simpan dalam bank hehe! dan rm250 ape lagi pesta lerr hehe! tapi tinggal sikit je lagi sebab rm113 dah beli barang keperluan seperti baju, skirt pendek, panjang dan baju lain-lain hehe! So semalam hari lahir i, happy birthday to me! well not many people wish for me so i wished to myself lox . Actually i have many posts to share but i forgot HAHA so yeah we were waiting UPU on 9 may. we batch 98 thought that 9 May is a UPU'S results but it was wrong!!! it was FAKE!!! WE WERE SO MAD HAHAHA . THE REAL DATE IS HERE : 
(or you guys can follow their telegram @panduanpelajar for more info ok )



Follow my twitter too @tyyizzati





FUTURE
PAST